Monday, 30 June 2014

Essence Liquid Ink Waterproof Eyeliner

Ovaj ajlajner je za kratak period postao jedan od omiljenih i neizostavnih proizvoda koje svakodnevno koristim, pa današnju recenziju pišem o njemu.


Ovo je prvi tuš za oči sa četkicom koji sam kupila otkako sam počela da se šminkam, a to je već 5-6 godina otprilike. Počela sam sa olovkama, pa mi one poslije nekog vremena nisu bile dovoljno tamne. Onda sam probala tuš sa plastičnom četkicom, koja je zahtijevala više vještine od početničke, koju sam ja tada imala. Poslije njega sam probala Catrice gel liner i na tome ostala do prije nekoliko mjeseci, kada sam probala Essence Stays No Matter What waterproof eyeliner pen, koji mi je odgovarao sve do prvog jačeg sunca ovog proljeća.
Naime, iako sam nosila sunčane naočale, jedno oko mi je zasuzilo, ajlajner se razlio čak do pregiba kapka i preslikao se i na donji kapak, što sam ja vidjela tek kad sam se vratila kući, naravno.

Znate ono kad se vratite kući i shvatite da vam je bio otkopčan šlic, pa pokušavate da se sjetite kuda ste sve prolazili i koga ste sreli? E, takav osjećaj sam imala na momenat. I zažalila sam što, svaki put kad pričam s nekim, iz poštovanja skinem naočale... Sljedeći put ću razmisliti :)
Olovku sam ostavila po strani, za prilike kada sam sigurna da neće biti suza, ali se uskoro četka rascvjetala i više nije bio funkcionalan, tako da je bačen u smeće.

Tražeći novi vodootporni ajlajner, jer druga opcija za ljeto i šetnju na suncu sa šminkom ne postoji, naišla sam na ovaj i sjetila se da sam čitala dobre recenzije, a i cijena mu je povoljna (5.55 KM u DM-u), tako da sam odlučila da ga probam.


Na mojim kapcima se pokazao kao jako kvalitetan ajlajner koji bez problema izdrži na njima 9 sati (toliko sam ga najduže nosila).
Naravno, za ajlajner sa četkicom treba više preciznosti i vježbe nego za onaj u olovci recimo, ali ovaj za sobom ostavi jako lijepu crnu liniju, koja se ne pomjera sa oka čitav dan i ne razliva se po kapku. Takođe mi se svidja što se linija ne presijava, već je mat, i samim tim intenzitet boje djeluje malo jači nego kod lajnera koji ostave sjajnu liniju za sobom.

Skidam ga uljanim sredstvom za skidanje šminke. Lako i brzo se uklanja, bez trljanja i crvenila, a ne ostavlja ni tragove između trepavica.

Ispod su (pomalo nespretno nanešeni) swatch-evi, nastali jednim potezom četkice, bez ponovnih prelaženja preko linije.

1. Ovdje je tek nanešen ajlajner. Krajnja lijeva linija je najtanja koju uspijevam izvesti, a krajnja desna je rezultat malo jačeg pritiska četkicom.
2. Ovako linije izgledaju nakon nekoliko grubljih prelaženja prstima preko njih. Više nisu matirane i pomalo se presijavaju, ali su ostale na svom mjestu.
3. Pokvasila sam prste vodom i opet nekoliko puta grublje prešla preko linija. Prva je pomalo izgubila intenzitet, ali ostale su iste kao na početku.
Ajlajner dolazi u količini od 3ml i u DM-u u mom gradu je koštao 5.55 KM.

Pošto slike jasno pokazuju zašto sam oduševljena ajlajnerom, ovdje ću završiti recenziju, uz preporuku da, ukoliko tražite kvalitetan i cijenom pristupačan ajlajner, date šansu ovome.


Jeste li probali ovaj ajlajner?
Koju vrstu ajlajnera preferirate?

8 comments:

 1. Ja ga imam i obožavam ga! Definitivno jedan od boljih eyelinera koje sam imala :) izdrži sve i dušu je dao za ove ljetne dane, a cijena mu je smješna :D definitivno opet kupujem, on mi je jedan od favorit proizvoda ikad :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja se samo nadam da se neće brzo isušiti, jer imam taj problem s vodootpornim maskarama recimo, ali kao što ti kažeš, cijena je smiješna, pa ne bi bio toliki problem :)

   Delete
  2. ja ga već dugo vremena koristim i nisam primjetila da se imalo posušio, malo se potrošio ali se nije posušio :)

   Delete
  3. E super, onda je definitivno bez mane.

   Delete
 2. Definitivno kupujem, meni si prodala :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa kad već planiraš da se pozabaviš ajlajnerima, ovaj moraš imati :)

   Delete
 3. Nažalost ne koristim eyelinere, ali ako im se ikad vratim ovoga ću kupit :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja bih se vjerovatno držala i dalje onih flomaster-tuševa da nisam na nekoliko blogova čitala samo hvale. Sada im se sigurno ne bih vratila, tuš je zakon :D

   Delete